http://kukako.fi/tmp/

http://kukako.fi/tmp/map12.html

http://kukako.fi/tmp/map23.html

Omakirja

Vanha kirja kertookin sinun elämästäsi.

1. Käsikirja

Tee Omakirjasta käsikirja. Aukaise kirja siltä sivulta, missä on kirjan nimi. Piirrä siihen oman kätesi kuva: ota toiseen käteen musta tussi. Katso vapaana olevaa kättäsi ja yritä piirtää kirjaan oman kätesi kuva. Älä katso sitä, mitä piirrät. Yritä tehdä riittävä määrä sormia. Seuraaville sivuille voit yrittää uudestaan samaa. Yritä lisätä myös kynnet sormiin ja sormukset, jos sinulla niitä on.

2. Etunimen alkukirjain

Etsi sivulta 10 etunimesi alkukirjain ja ympyröi kaikki löytämäsi. Laske montako sait? Merkitse tulos sivun alaosaan (esim. p-kirjaimia: 17 kpl, 2.11.2009).

3. Lyhyin sana

Etsi sivulta 12 lyhyin sana. Mikä se on? Montako kirjainta siinä on? Montako kertaa sana esiintyy sivulla? Ympyröi sanat. Merkitse tulos sivun alaosaan (esim. ja-sanoja: 7 kpl, 2 kirjainta, 2.11.2009).

4. Pisin sana

Ympyröi pisin sana sivulta 14. Mikä se on? Montako kirjainta siinä on? Merkitse tulos sivun alaosaan (esim. pisin sana: itsekunnioituksensa, 19 –kirjainta, 2.11. 2009).

5. Pilkut ja pisteet

Etsi sivulta 16 kaikki pilkut ja pisteet ja ympyröi ne. Yhdistele viivalla kolme toisiaan lähellä olevaa ympyröityä pilkkua tai pistettä niin, että saat kolmioita. Merkitse tulos sivun alaosaan (esim. pisteet ja pilkut kolmioiksi: 14 kolmiota, 2.11.2009).

6. Viivapolut

Siirry sivulle 17. Aloita sivun vasemmasta yläreunasta. Kuljeta kynää sivun ylälaidasta alalaitaan niin, että piirrät yhtenäisen viivan, joka kulkee sanojen välissä. Saat kulkea saman rivin sanojen välistä vain yhden kerran. Montako viivaa saat mahtumaan samalle sivulle? Merkitse tulos sivun alaosaan (esim. viivapolut sanojen välissä: 5 kpl, 3.11.2009).

7. Uudestaan

Tee jokin edellisistä tehtävistä uudelleen.

8. Omat jutut

Omakirjaan tehdään Kukako-tehtäviä, joihin ei ole olemassa yhtä oikeata vastausta. Voit keksiä myös itse siihen omia juttuja.

Välineet

Näitä tarvitset: Omakirja, huopakynä.

Ohjeistus

Omakirjan hankkimisesta ja käyttöönotosta löydät tietoa sivulta Omakirja.

Lisämateriaali

» Exlibris-tietoisku
Exlibrisharrastajien Exlibris Åboensis –yhdistyksen internetsivuilta löytyy tietoa exlibriksen käytöstä, sen merkityksestä ja historiasta.

»

Tulosta tehtävä

Omakirja